Turkiskt bröd
Igår mådde jag verkligen inte bra och hade förvärkar nästan hela dagen. Men märkte att jag inte hade lika ont när jag höll igång. Så jag bestämde mig för att baka turkiskt bröd . Har planerat det i flera veckor men inte blivit av.

Klart att serveras med smör och ost tillsammans med en kopp starkt sött te. Det är så jag åt brödet som barn.
Äskade detta bröd som barn . Åt alltid det hemma hos mina turkiska och kurdiska kompisar.
Till detta recept följer jag inte måtten så bra. Jag bara blandar. Men detta behövs ungefär :
50 gram jäst
2 dl ljummen mjölk
5 dl ljummet vatten
1-2 dl olja, jag använde rapsolja
2 msk socker
Salt
10-15 dl mjöl
Salt för pensling
Sesamfrön till garnering .
Blanda jäst, mjölk och socker i bunke eller kastrull. Låt det dra en stund . Häll i mjölet lite åt taget , ha i saltet och sedan vatten och oljan . Blanda ordentligt . Kanske behövs det mer vatten eller mjöl. Degen ska inte vara så hård. När degen är klar så låt den jäsa med en handduk över sig i ca 90 minuter .
Efter den har jäst klart så väljer MSN själv vilken storlek man vill ha. Gör runda bollar som man sedan kavlar ut till runda bröd . Pensla med ägg och ha på sesamfrön och in i ugnen på 220gr i ca 10-12 minuter. Dem ska ja en fin gyllenbrun färg .

Klart att serveras med smör och ost tillsammans med en kopp starkt sött te. Det är så jag åt brödet som barn.