Back to bloggning
Tänkte att nu när jag är ledig så ska jag börja blogga igen . Vi får väl se hur länge det varar men tänkte ge det ett försök.


Har märkt att gör jag inget på dagarna så blir jag ännu latare och tröttare.
Så jag har bestämt mig baka och laga en massa saker .
Idag blir det kyckling i lergryta och persiskt ris som jag faktiskt blivit duktig på.
Persiskt ris:
Ta några deciliter ris och skölj noga och låt det ligga i kallt vatten . Koka upp en kastrull med vatten . Häll i riset och låt det koka en stund. Riset ska fortfarande vara lite halvhårt när du tar bort det från spisen. Skölj i kallt vatten. Ha olja i en gryta , ganska mycket och värm ordentligt . Häll i i riset och sedan ha i salt och flytande smör och saffran . Sänk värmen till väldigt låg . Ha handduk runt locket. Riset är klart att serveras efter ca 30 min.


Persiskt saffransris med kyckling, potatis och morötter i lergryta med yoghurtsås, sallad, gelé och ärtor.