MakeupBakingFood.blogg.se

Eftersom jag älskar smink , baka och laga mat så tänkte jag att det är något jag kunde skriva om. Älskar att sminka och vill gärna vilja jobba med det en dag. Just nu tränar jag på att bli duktig på sminkning och letar efter folk som vill ställa upp.

Turkiskt bröd

Publicerad 2016-01-24 12:41:10 i Allmänt

Igår mådde jag verkligen inte bra och hade förvärkar nästan hela dagen. Men märkte att jag inte hade lika ont när jag höll igång. Så jag bestämde mig för att baka turkiskt bröd . Har planerat det i flera veckor men inte blivit av. 
Äskade detta bröd som barn . Åt alltid det hemma hos mina turkiska och kurdiska kompisar. 

Till detta recept följer jag inte måtten så bra. Jag bara blandar. Men detta behövs ungefär :

50 gram jäst
2 dl ljummen mjölk
5 dl ljummet vatten
1-2 dl olja, jag använde rapsolja
2 msk socker 
Salt
10-15 dl mjöl 
Salt för pensling
Sesamfrön till garnering .

Blanda jäst, mjölk och socker i bunke eller kastrull. Låt det dra en stund . Häll i mjölet lite åt taget , ha i saltet och sedan vatten och oljan . Blanda ordentligt . Kanske behövs det mer vatten eller mjöl. Degen ska inte vara så hård. När degen är klar så låt den jäsa med en handduk över sig i ca 90 minuter . 

Efter den har jäst klart så väljer MSN själv vilken storlek man vill ha. Gör runda bollar som man sedan kavlar ut till runda bröd .  Pensla med ägg och ha på sesamfrön och in i ugnen på 220gr i ca 10-12 minuter. Dem ska ja en fin gyllenbrun färg . 

Klart att serveras med smör och ost tillsammans med en kopp starkt sött te. Det är så jag åt brödet som barn.

Back to bloggning

Publicerad 2016-01-22 21:52:24 i Allmänt

Tänkte att nu när jag är ledig så ska jag börja blogga igen . Vi får väl se hur länge det varar men tänkte ge det ett försök. 
Har märkt att gör jag inget på dagarna så blir jag ännu latare och tröttare. 
Så jag har bestämt mig baka och laga en massa saker . 
Idag blir det kyckling i lergryta och persiskt ris som jag faktiskt blivit duktig på.

Persiskt ris:
Ta några deciliter ris och skölj noga och låt det ligga i kallt vatten . Koka upp en kastrull med vatten . Häll i riset och låt det koka en stund. Riset ska fortfarande vara lite halvhårt när du tar bort det från spisen. Skölj i kallt vatten. Ha olja i en gryta , ganska mycket och värm ordentligt . Häll i i riset och sedan ha i salt och flytande smör och saffran . Sänk värmen till väldigt låg . Ha handduk runt locket. Riset är klart att serveras efter ca 30 min.



Persiskt saffransris med kyckling, potatis och morötter  i lergryta med yoghurtsås, sallad, gelé och ärtor. 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela