MakeupBakingFood.blogg.se

Eftersom jag älskar smink , baka och laga mat så tänkte jag att det är något jag kunde skriva om. Älskar att sminka och vill gärna vilja jobba med det en dag. Just nu tränar jag på att bli duktig på sminkning och letar efter folk som vill ställa upp.

Roshogolla recept

Publicerad 2013-09-22 11:11:32 i Allmänt

Alla bengaler och indier älskar mishti. Vissa gillar väldigt söta andra mindre söta. Finns väl egentligen 1000 tals olika mishti sorter, både torra och blöta. Mishti är för er som inte vet en sötsak . Finns så många sätt att göra mishti. Här i Sverige är bengalerna väldigt duktiga på att göra dem. Jag själv har växt upp med det. En mamma som kan göra alla olika slags mishti . Jag gillar mishti men inte dem som är så söta. Jag föredrar de torra. 
När man har en bengalisk middag så måste man ha mishti. Den äldre generation bengaler är inte så intresserade av kladdkakor, pajer eller tårtor.
Jag har provat att göra Roshogolla mishti 2 gånger nu. Dem ser lätta ut att göra men de är verkligen svåra att göra eller att få dem perfekta. Här kommer receptet. 
Man behöver : 
2 l gammaldags mjölk
Ca 1 liter filmjölk 
Socker i massor
Kardemumma
Bakpulver
1 msk vetemjöl

Koka upp mjölken på svag värme.  När mjölken kokar häll i lite filmjölk åt taget. Det är inte alltid man behöver en liter filmjölk men när jag gjorde i veckan så behövde jag hela filen.  Sakta kommer det att bilda en ostmassa. När du ser att all mjölk är borta så häll i ostmassan i en ren kökshandduk. Allt vatten ska bort. När massan har svalnat försök att sqeeza ut all vätska annars så kommer det inte bli någon mishti. 
När all vätska är borta ska du jobba med massan som en deg. Synd att jag inte tog kort på alla steg .
Måste verkligen jobba med den. Samtidigt sätter du på spisen har, mycket vatten i en stor kastrull med mycket  socker i . Nästan en liten påse med socker. Ha i några kardemummakärnor. Låt det koka upp. 
När du arbetat in degen ordentligt ha i 1 msk mjöl och lite lite bakpulver och fortsätt att jobba med degen. Sedan gör du små bollar och släpper de i vattnet . Det ska kokas på medel värme . Var femte min måste du hälla i lite kallt vatten i kastrullen. Och så ska det fortsätta upp till ca 2 timmar.






Resultatet blir så här . Ska serveras kallt men tycker att det är godast när det är varma. 

Som sagt så ser de inte så svåra ut att göra men de som oftast händer är att de spricker, de går inte att göra bollar, de faller ur , de blir för hårda . 

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela