Kaalo jaam
Här kommer receptet på kaalo jaam. Dem jag gjorde blev ganska så bra , gör jag några gånger till blir dem nog ganska nära mammas.
De ska friteras ganska länge och man måste vända de hela tiden så att de inte bränns. Och de ska vara mjuka inuti. När de är klara lägg de i sirapen och låt de ligga. Sirapen måste in i alla kaalo jaam.
Så här ska resultatet bli .
Man behöver:
1 paket Semper torr mjölk
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Röd karamellfärg
Grädde
Olja socker
Vatten
Degen:
Blanda mjölken, mjöl, bakpulver, några droppar färg och häll försiktigt i lite grädde åt taget.
Sirapen :
Blanda mycket socker i en kastrull med vatten och koka upp en stund.
När degen har fått rätt konsistens på degen . Mjuk men fortfarande formbar. Samtidigt ta en hel flaska olja i en djup panna . Ha på medelvärme . Forms bollarna ganska avlånga . När oljan är varm lägg i mishtin och fritera de på låg värme. 

De ska friteras ganska länge och man måste vända de hela tiden så att de inte bränns. Och de ska vara mjuka inuti. När de är klara lägg de i sirapen och låt de ligga. Sirapen måste in i alla kaalo jaam.

Så här ska resultatet bli .