Äppel chutney (achar)
Har inte gjort något på några dagar. Har varit sängliggande sedan torsdag kväll. Migrän och feber.

Dela äpplena i 4 delar. Lägg alla bitar i en ugnsform. Häll i salt, gurkmeja, koriander och chili och lite olja. Blanda ihop allt.
In i ugnen på ca 100 grader. De ska vara i ugnen i ganska många timmar. Meningen är att all vätsa ska försvinna. Jag hade mina äpplen i kanske 8 timmar.
Häll sedan i äpplena och blanda.
Låt det puttra på låg värme . Efter 30-40 min är det klart.
Har inget nytt att skriva om men tänkte lägga upp min äppel chutney som jag gjorde i början av veckan av äpplena som vi fick av Songeets släkting.
Äppel Chutney eller apel achar som bengalerna säger.
Behöver :
Äpplen ( svenska )
Gurkmeja
Chili pulver
Korianderpulver
Socker
Vitlök
Salt
Grön chili
Olja
Senapsolja
5 fröer ( kallas pach poron på bengaliska ) vet inte exakt vad de innehåller men b la senapsfrön, kumminfrön och svartanis

Dela äpplena i 4 delar. Lägg alla bitar i en ugnsform. Häll i salt, gurkmeja, koriander och chili och lite olja. Blanda ihop allt.

In i ugnen på ca 100 grader. De ska vara i ugnen i ganska många timmar. Meningen är att all vätsa ska försvinna. Jag hade mina äpplen i kanske 8 timmar.
Låt äpplena vila i några timmar och kallna .
Nu är det dags för chutneyn.
I en djup panna häll i ganska mycket rapsolja och lite senapsolja. Låt oljan bli ganska varm och lägg i vitlöksklyftor och grön chili. Lägg i en msk fröer och stek. Häll sedan i chilipulver, gurkmeja, korianderpulver efter egen smak. Häll i vatten och låt det koka upp. Häll i salt.

Häll sedan i äpplena och blanda.
Häll i socker . Efter egen smak. Jag hade ca 1 dl.

Låt det puttra på låg värme . Efter 30-40 min är det klart.

Häll i glasburkar och förvara svalt.